Wanie STory! belogayamgoreng.blogspot.com: ♥♥♥Wordless Saturday 1♥♥♥

Saturday, 4 February 2012

♥♥♥Wordless Saturday 1♥♥♥

ASSALAMUALAIKUN....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
comei x???
alaaaa...tahu la wanie edit tak comei kan??
hehheheh....haaannn korang nak 
buat gambar macam nie tak???
alaaaa....online edit jew..
x sign up pon xpa...
tapi kalau korang rasa macam nak sign up pon
bolehh...yng paling best...>>x perlu download or install..
apa2 pon...

S.E.N.A.N.G.K.A.N??

so korang dah ready nak edit pic macam nie??
??????????????
kalau dah jom ikut step kat bawah nie ^_^

"First!! Korang g klik kat SINI!! haaa!! cepat!!!
haaaa....dah klik dah hooo..
bagus-bagus ^_^
lepas tu dia ada keluar satu pages kan??
'KORANG KLIK KAT MAKE A BLINGEE NOW YANG KALER PINK TU..THEN IKUT STEP YANG KELUAR TU YEWW!!
'step 1>> korang masukkan pic melalui pilihan yang korang pilih...Contoh korang pilih MY FILES ...korang tekan CHOOSE FILE ..haaaa...lepas tu korang pilih la gambar yang korang suka...Haaaa...dah pilih korang klik la MAKE A BLINGEE bawah tu...
'step 2>>korang tekan  Your image is ready, Click Here to Continue to the Next Step tepi PROCESSING IMAGE..and wait for a while sampai gambar korang yang pilih tu keluar.. ^_^....
'step 3>> gambar korang dah keluar dah??? kalau dah keluar teruskan...yewww...cuba korang tengok bawah gambar korang tu..ada macam2 emotion kan??haaa...korang pilih jew mana yang korang bekenan...lepas tu korang tekan emotion yang BENTUK TAMBAH TU..(add stamps) tepi gambar korang...haaa...lepas tu korang just perlu touch gambar korang tu...lepas tu kalau korang nak buang emotion tu korang just tekan BENTUK PANGKAH TU tepi gambar korang...owright?? ^_^
'step 4>> dah siap dah edit??? haaa....kalau dah siap ikut step yang ni pulak... korang tekan jew SAVE tepi gambar korang tu...lepas tu keluar satu pages kan?? korang tekan yang nie>> Your image is ready, Click Here to Continue to the Next Step TEPI PROCESSING IMAGE ...lepas tu keluar satu page...yang suruh korang NAME KAN GAMBAR KORANG..korang just tulis la apa2 tittle yang korang rasa nak letak..lepas tu tekan SAVE bawah gambar korang tu...
'step 5>> pastu keluar lagi satu pages yang suruh korang SIGN UP KAN?? ikut korang la kalau nak sign up ke atau x nak... kalau yang tak nak tu korang terus tekan nie  Skip this step, and signup later?....TEKAN SELAJU, SEPANTAS, dan SECEPAT YANG BOLEH!! ^_^.lepas tu ada keluar satu pages kan!! korang just copy link kat bawah nie jew>>or Share this Short Link..contoh link>>http://bln.gs/b/246lwf  (nie gambar yang wanie edit)...atau pon kalau korang tekan CURSOR BAHAGIAN KANAN ...korang tekan sampai boleh keluar OPEN LINK IN NEW TABS dan sebagainya..korang cari kat situ >> COPY IMAGE URL<<...dah copy??yesss bagus...

sekarang korang boleh jew pastekan kat mana2
yang korang suka...antaranya kalau korang nak pastekan
kat blog pon boleh..
just tekan>>INSERT IMAGE
korang pilih >>FROM URL..
dan pastekan ajew link yang korang copy tadi..
dan save...
ok nie yang hasil wanie edit..
.
.
.

inilah hasil dia...
omei x...??? hihihihi...kalau korang rasa macam 
nak tambah background kat gambar nie pon boleh...
tapi korang cubalah sendiri ye...
heheheh selamat mencuba ^_^

No comments: