Wanie STory! belogayamgoreng.blogspot.com: 2011

Tuesday, 27 December 2011

Hatiku Di Kinabalu... Movie for this day!! :))

ASSALAMUALAIKUN....
And hello guys and girls!!!THANK FOR READING!!
Hari nie time untuk update!!
Yuppp aq memang happy tahap gaban sangat nak update nie!!
heheheh...aq nak update satu entry mengenai movie yang aq tengok yew..

Kalau korang tengok kat tajuk aq tu..mesti ada setengah yang tau..and half lagi tak tau..
hoohoho...sebenarnya..aq tak la tengok direct kat tv...tapi aq tengok kat YouTube..
Yelahh..aq tak beli pon pakej2 tu...so kena la sabar..tapi kebetulan tadi..
aq tengok cita tentang dhia kat Youtube..tetiba jew...kat senarai tepi tu
dia tunjuk.... HATIKU DI KINABALU....
terus aq jadi syiok seketika...
bukan syiok sendiri maa 
haaa ni la dia..HATIKU DI KINABALU..

komen aq la...first aq tengok cita nie...aq dah rasa tarikan aura gravity magnets..
dia...sampai aq terus syoik mengadap pc nie..hahahah...
yew la dah la pelakon dia..aq minat...YANA SHAMSUDIN berlakon tu..
hoohoh..HARUSLAH LOVE!! heheh...trademark kak Yana..
ok kat sini aq tuli sikit dia punya sinopsis yang aq curi kat jiran sebelah...
ajhahahahhaoaaoo..

Telefilem selama 90 minit yang diarahkan oleh MJ Woo ini mengisahkan Anuar (Zul) dan Qistina (Yana) hangat bercinta ketika di zaman kolej dan kemudiannya berkahwin. Malangnya, Qistina jatuh koma akibat kecederaan serius selepas diragut. Anuar setia menjaga Qistina yang terlantar di hospital dan pada masa yang sama, dia juga menjaga anak perempuannya, Maya.Keadaan menjadi rumit selepas Anuar mengahwini Lara selepas dipujuk oleh ibu bapa Qistina. Kehidupan mereka diteruskan seperti biasa dan mereka terus menjaga Qistina yang masih terlantar di hospital.
Konflik sampai ke kemuncaknya apabila Qistina yang terlantar koma selama 10 tahun akhirnya tersedar. pada masa sama, Maya tidak boleh menerima ibu kandung yang selama ini hanya dilihat hanya kaku di atas katil hospital.

ye..dah bacakan..apa pandangan korang.. best tak kalau korang rasa nak usha tengok..
kat sini aq sertakan sekali dengan link yew..
kalau korang tengok kat sini dia punya gambar ok jelas..
hheheh...akhir kata dari aq..SELAMAT MENONTON YEW!!

P/S: Nak nyanyi sikit la...hohooh.. TINGGI-TINGGI GUNUNG KINABALU.
TINGGI LAGI SAYANG SAMA KAMU,
BIRU-BIRU GUNUNG KINABALU,
TENGOK DARI JAUH,
HATI SAYA RINDU.. 
haruslah ♥!!

Sunday, 18 December 2011

♥♥♥Im dedicate this song you guys!!♥♥♥

                 Assalamualaikum.. and apa khabar korang semua...Lama aq tak update kan..

 Hiihihihi...betul aq ada change layouts blog aq nie..tapi aq..tetap tak update...bukan tak nak..tapi aq busy..
 busy dengan e-novel aq tu..hehehe...aq ingat nak la habiskan dia...akhir tahun nie...kalau takleh pon..sampai..
 episode 6 ke.. 7 ke...pon ok kan...yew la tahun depan aq dah naik tingkat 3...mesti kena la mengadap buku..
 25/24 hour perjam..kan..hehhe..lagi pon aq dah janji ngan diri aq yang aq nak study sampai lebam..
 tudiaaa ayat nie besa aq dengar betul...hehhe..ok..memandangkan hari nie update..kat blog aq yang agak kawaii nie..heheh...yang pink-pink gitu..aq nak listkan senarai lagu-lagu yang aq rasa aq dedicate kat korang la..hehhe.bukan pakwelaaa..nanti mak aq pukul aq..matiaq.. khas untuk ampa yang SUPER AWESOME nie..heheh kata Najwa LAtiFF..

 First kali by Bruno Mars = Count On Me
              Ok untuk pengetahuan...Masa first2 aq dengar lagu nie..aq ingat untuk pakwe-makwe
              But Im wrong...Kalau korang dengar dan perhatikan kat lyric kat video nie banyak dia cakap
              friends..meant of friends..and tanggungjawab..sangat sesuai untuk korang post kat besties korang
              yew.........

 Second ialah by Najwa Latiff = Sahabat
       Ok kalau sebut saja Najwa Latiff...Mesti orang akan ingat lagu femes dia CINTA MUKA BUKU..
 Toi..tak..toi tak....yew..nielah lagu terbaru dia..heheh..yang nie untuk pengetahuan korang kat radio x da lagi..
 aq rasa la dan lagu nie memang SUPA SIMPLE and THE BEST la...heheh...suka suara NAJWA LATIFF..
 Sapa sini fans Najwa Latiff ..Angkat tangan...(aq pon sama..hihiihi)

 Third seterusnya by Hannah Montana aka Miley Cyrus= That What Friends For
 Uhuk..uhukk..Bagi fans Hannah montana nie memang agak teruja bila tengok drama muzikal nie..hhehe..
 Tambah-tambah lagu dia nie... Hampir kesemua penyanyi nie yang tulis...Bayangkan..pada usia 11 tahun..
 Cik Miley dah menulis lagu hampir 100 buah untuk drama HANNAH MONTANA nie...(wauu..)

 Lastly inilah dia by PADI= Sahabat
Tak dinafikan..lagu nie memang terbaik..hohoho...sapa tak tau lagu nie kan...lagu UPIN dan IPin..
heheh....owg tak tau tu....no komen..hhahaha...

Sebernanya banyak...tak terkata..betul...bila aq dengar semua nie...aq teringat kengkawan aq...
Ye law...tanpa kawan kita siapa la..kita..Dia tempat kita pinjam barang..tempat nak luahkan perasaan pasai
pakwe-makwe..kat mak tak berani ..dia la tempat kita nak lepask bersama..
dia la tempat kita nak bergosip bagai..dan...macam-macam lagi cuma kita sendiri yang tak sedar kawan kita nie..yew la owang pertama yang kita kat sekolah masa mula-mula kita masuk pun KAWAN..bukan..
Makwe-PAkwe..betul tak...jadi hargailah member-member korang kat luar sana tu...
 macam pepatah da kata la...

" Kawan gelak tawa tak payah cari, sendiri yang mai.."
"Tapi kalau yang menangis bagai nak rakk tuu..Hmmm 3 tahun kemudian pon tak jumpa lagi"
Betul takkk.. So korang pikir la sendirii..


     MOOD TERINGAT MEMBER KAT KOLAH...^_^

Saturday, 3 December 2011

Nora Elena time!!

                                            ASSALAMUALAIKUN....
                                   Hello...!! Just nak share jew ngan korang..
                                Tadi msa aq g godek-godek kat Cik YouTube
      Aq nak cari filem Ombak Rindu keluar x lagi..Hheheh..nak tengok on9 la ktakann..
                                         Ishhh..teruk kau Wanieyyy!!
 Tapi memandangkan yang diorang letak lagi Full Movie kat situ..So untuk mengubat hati yang lara nie..
Aq layan sekejap Soundstracks movie...Yewww...Memang aq akui yang lagu nyanyian Adira dan Hafiz yang bertajuk Ombak Rindu..nama sma ngan filemm ehh.. tu...memberi kelainan dan sungguh terbaek...Ditambah pulak suara Adira yang serak-serak tu dengan Hafiz suara dia yang aq rasa tinggi la jugak...Mampu membuatkan penonton menjadi lebih terpaku kat depan tv jew...Tengok cerita nie...hehehhe..Tak caya??...Mehh aq tunjuk kat korang..Ampa usha la sat yew... ^_^

                               So Apa pandangan korang lak??..Nak usha trailer tak?? meh sini ...
                                                   Aq tunjukkan kat ampa semua...


                                                  OK nie trailer...dia...okyew.....

 So amacam??...Mesti best kan ??..Yewla...cerita nie kalau korang nak tau...Hari pertama saja berjaya memencahkan rekod filem yang paling banyak sekali berjaya mengutip kitipan tau...TAk silap aq...mengalahkan cerita Twilight kot...tak silap aq la...Ohh...yeww...aritu aq dah tengok news..
Pasai penulis novel cerita nie...Dia iaitu Fauziah Ashahari melafazkan rasa kesal sebab takdapat diberi peluang untuk bersama-sama menulis skrip cerita nie...huhhh...susah gtukann..yewlahh..guna novel owg untuk djadikan filem tapi xnak dengar pendapat dari penulis sebenar..susah...nie...

Berbalik tajuk aq nie...disebabkan tadi kat Youtube takda cerita baru....so aq main tekan jew...NORA ELENA...sekali dia keluar berlambak cekk...so banyak sangat episode yang full la...disebabkan aq nie bukan minat nak tengok cerita nie dulu jadi aq ambek keputusan untuk tengok la..episode 11.... hasilnya...oklahh.. yew...LINKS>http://www.youtube.com/watch?v=7cNzG8Za_xU
eloh kerana aq teringin nak tengok next episode aq pon try la download...makk aihhh..lama gileww..siot...nak dibandingkan yang download ngan x ...aq rasa yang tengok online lagi cepat...huhuhuu.. :'(
             

Thursday, 1 December 2011

Huhh.. Pangilan berhantu??

                                                             ASSALAMUALAIKUN....
Huhhhhh....973 missed call toi ke nie??..
Hmmm..sebernanya tak pon..actually 5 ke 6 jew missed call..
Hhahhah...Mesti korang terkejutkannn...YoiiiYoii...
Yeww..Aq nak mintak cangat2 sebab pekena korang nak uat mcam mana kannn...
Korang jangan lahh emo cangat yew.. ^_^..
Oyeaahh..Sebut pasai missed call nie.. aq share story ngan korang..korang nak dengar tak??..
Kalau korang taknak dengar..Tekan pangkah kat tab tu..senang jew kan...
Takyah pusing2kan...
Bagi korang yang nak dengar tu...mehhh sini aq nak story cikit...

Semalam...Dalam pukul 11.00 - 1.30 ada manusia buat missed call kat no umah aq..
Tak palahhh..kan..Tapi yang hairan bin ajaibnya...
bila aq nak p angkat jew dia letak...Lepas tu aq pon balek tempat dok depan pc....
Gilaaa..kott..dahlaa buat missed call pastu sampai dekat 2 beet jew..dia letak..
Yewww..Tahu tak beet tu pew??
Ok meh sini Wanie nak share sikit..
Dalam satu panggilan..> ada 6 kali bunyi deringan..
Itulahh..beet sebenarnya..
Owwhhhh.. 

Huhh...aq sambung balekkk..lepas..dah aq tak tahan dan aq rasa macam nak siat-siat jew..
Owg gila tu yang call memalam buta tuu...
Lepas tu aq ambek keputusan untuk jew depan tv bersebelahan dengan tipon umah..
Sebab aq pikir mungkin owg gila tu akan call lagi kann...

...............................................................................................................................................................

Tungggu punya tunggu..huhhh dia telepon jugakkk..
Akhirnya.....
Aq terus angkat....sebab dalam hati ingat kalau dia jawab...
Nak ja..aq hamun....tu ponnn kalau aq berani laa..
Bila aq angkat jew...
"Hello...Hellooo...Hellooo...!!"
Pastu tu terus owg gila tu letak..
"Tak guna betoiii la...sapa yang buat call malam2 buta nie!!"
Hamunnn aq ..
Lepas tetiba abng aq keluar dari bilik dia..then trus tanya..
"Sapa yang kol tu..".
"Tak tau spa??..Tapi dia missed call banyak kali dah"
"Start dari pukul 11 setengah camtu la.."
Abang aq yang tengok pelik terus cakap..
"Lain kali kalau dia kol tak yah angkat..Pepagi buta nie sapa yang nak kol..Tahh antu pa"
short cutt
Aq pon..terus seram..la...bulu roma semua naik..hishh..
aq pon masuk bilik terus...start dari tu..henpon aq yg dok kat aq
aq buang jauh dalam almari..
mana tau kot2 satgi dia tepon..
pengsan satg aq..
hahah
Sampai sini jew yew...post aq kali nie..
so bagi korang yang tu suka berjaga malam ..
macam aq..becareful tauu..
tattatat...
p/s; sapa da no nie..g la kat aq..heheh..

Wednesday, 30 November 2011

Teringat..Aq teringat.. ^_^

                                                         ASSALAMUALAIKUN....

 Helloooo!! Korang ari nie...Wanie nak post video song kat blog nie...Huhhuh...Kalau korang usha sana-sini mesti tau kan...HHEHEheheh wanie hari nie...Wanie dah edit blog wanie...Sebab tu la...banyak yang berubah.. Sebenarnya lagu nie..Wanie da post kat Fb wanie...Hhahah...Buat pengetahuan yang nie bukan Wanie made tau...Nak tahu sapa??...Kalau korang buka video nie...Mesti korang akan nampak tang kat last sekali ada link blog..Yeee..Itulahhh tuan empunya yang buat video nie yang comel lotee nie...Btwww..Wanie bagi 5 bintang..Hheheeh.. ^_^..Kalau korang ada terbaca blog wanie nie...dan tahu macam mana nak letak lagu kat BLOGSKIN comment tau!!...Atau direct mesej kat fb Wanie..Tahu kann...
    Huhhh..tak tahu??...Ok check jew nama nie..

..................................................Wani Wena Winee...........................................................................

 Make sure korang pm terus kat Wani Wena Winee yang first tau...Kalau korang g kat Wani Wena Winee II tu bukan aq...Fake tauu!!!ishhh...tak mengaku pulak HHAhah...tak la..tu memei fb aq pon...tapi aq jrang g kat situ... Aq selalu on yang fb nie jew..sebab fb nie banyak owg kenai aq.... Hehehh...^_^..
oklah nak g maen game kejap..yewww.. :)...Out LU!!

Tuesday, 29 November 2011

Time for edit blog and Movie!!

ASSALAMUALAIKUN.... Most the people very likes to making their own blog looks "GOODS", "PRETTY",  "AWESOME", "GORGEOUS", "INTERESTING" and more than words i cant say...U know...All of this stuff, like "HEADER", "LAY OUTS", "CURSOR MOUSE", and whatever... Seriusly, aq x kesah kalau korang nak buat sampai berat sekali blog korang tu... Cuma aq cuma aq nak nasihatkan kalau buat tulisan posting tu..jangan la sampai melengkoi-lengkoi...sampai aq terbelit-belit nak baca.....Memang la tulisan look good and nice...Tapi..Hakikatnya...Dammnn.....Disebabkan macam tu....orang yang macam aq nie terpaksa laaa...Tekan TAB tu...untuk closekan nya... Syunk toi...Blog dah cantik bukan main...Paling tak tahan HEADER dia..tuu....Comeiii bukan main...Tapi bila aq nak baca kandungan dia...Tudaaiii...Beraturrr.....hahahahah

 Memang mcam-macam aq leh tengok tau...kalau aq dah mula blogwalking...hheheh..Story, background...dan macam macam memang lain dari yang lain...Sampai terkadang aq pon jelez..tau...Bukan dengki...cuma perasaan berkeinginan untuk memiliki tu jewww...Tapi bila aq tengok blog aq balik....hati aq terus jeritt...

                                   EVERYONE HAVE THEIR OWN STYLES!!


Yeahhh....Everyone have their own styles...Hmmm memang buat aq tersenyum...^_^...Dalam hati aq jugak cakap...

  ALAAAA.... SEMUA TU, KAU TAK TAU NAK BUAT.. BELIEVE ME,IF ONE DAY WHEN YOU KNOW HOW TO DO....YOU CAN MAKE BETTER THAN ALL!!!        


 betoi...cakap hati aq nie...Pastinya aq akan bikin lebih baik dari apa yang korang buat...HHAHAHHA...Tungguuuuu...JUST WAIT AND SEE!! DARLINGS!! :)..

Haiyoooo....Talk about blog jew....Boring la....Pakata cakap sal Movie lakkk...Nakkk???...Ok.. Sbelum tu aq ckap kalau korang ada dok dengar lagu kat blog aq....Korang tau tak TITTLE OF THIS SONG??..Kalau tahu...bagoz laaa... maknanya korang PEKA bukan PEKAK ..Bagi korang yang x tahu ..Mehhh sini SAYA nak GTAU dia punya TAJUK LAGU yew...The tittle of this song is BEST THE BOTH WORLDS most familiar as THE BEST THE BOTH WORLS...The singers???....Opppss....Aq rasa aq tak payah nak cakap yew maybe korang dah tahu...Sebab terang-terang suara girl nak boy...Tambah pulak suara dia yang sedikit serak tu...kalau dia gelak comfirm..bukan setakat comfirm tapi yakin....HHAhahahh..Penyanyi nie kalau gelak macam budak laki....betoi...x tipu...sebab aq pernah tengok dia punya drama....Buat pengetahuan korang Drama nie ayah dia yang Direct sebenarnya...including movie dia.... Yaaa....Billy Ray Cyrus..Tu la ayah dia....Korang tahu tak??...SApe penyanyi dia..?? tu aq dah bagi hints kat nama ayah dia tu...... Yeahhh...it MILEY RAY CYRUS...atau besa kita panggil MILEY CYRUS...

 HAaaaa...nampak???...Cantik takkkk....Mestilahh...Minah owng putihhh...lain la aq..hhheheh... :B..
Movie yang aq nak share ngan korang ialah HANNAH MONTANA THE MOVIES..kalau korang nak tahu...keluarnya movie nie...bermakna finishh  laaa...Drama HANNAH MONTANA...sebab aq pon tak tau....hahhah...so korang jangan tanya yew.... Hampehhh punya budak... ..kalau korang tahu cerita nie memang best.....Taylor Swift pon muncul tauuuu!!!...Fuhhhh...the best la....

~Part 1:http://www.youtube.com/watch?v=HIzUwrfu20s


~Part 2:http://www.youtube.com/watch?v=QGBEN_44d8s&feature=related

~Part 3:http://www.youtube.com/watch?v=SjAUEh4TF5A&feature=related

~Part4:http://www.youtube.com/watch?v=sSCgmKszoys&feature=related

~Part 5:http://www.youtube.com/watch?v=80ozZZ_v9gA&feature=related

~Part 6:http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_22775&src_vid=80ozZZ_v9gA&v=uLxji1rUiwY&feature=iv

~Part 7:http://www.youtube.com/watch?v=11tBPr9QxlU&feature=related

~ Part 8:http://www.youtube.com/watch?v=rC3W7dYNOvw&feature=related

~Part 9:http://www.youtube.com/watch?v=FZYFCs5i0KY&feature=related

~Part 10:http://www.youtube.com/watch?v=AeBzLKrhaw8&feature=related

^^^^^^^^^^^^kat atas nie link dia punya story......

Sinopsis: aq dah olah ke bm tauuu...bak seringgittt


 Miley Stewart (MILAY CYRUS) merupakan gadis biasa seperti kawan-kawannya di waktu siang..Pergi sekolah, ada kawan baik....Dan abang..Tapi pada malamnya rutinnya amatlah berbeza...dia menjadi seorang SuperStar yang menjadi kegilaan ramai...Sampai kawan baiknya Oliver Oken(Mitchel Musso) turut menaruh hati padanya sebagai bintang...Lily Truscoot...Merupakan slah seorang rakan yang rapat dimana pada hari selepas Miley membuat konsert, Lily telah menyambut hari jdinya..Tetapi Lily menjadi hampa..kerana rakan baiknya lupa untuk memberikannya hadiah...Dan dia menjadi cemburu kerana Miley mendapat perhatian di hari jadi...nya...Selepas insiden itu...Ayahnya..Robby Ray Cyrus...Telah mengambil satu tindakan dengan membawa pulang Miley ke kampung halaman di Crowley Corners...Untuk menyendarkan Miley semula...
Di sana dia telah dipaksa untuk memilih salah satu kehidupannya...Kerana satu kemalangan... Haaa...nak tahu dia pilih mana??...Kena la tengok...hehhehe... :B


  Aikkk...banyak jugak aq tulis nyaaa...heheh...Ok laaa...klau tulis bnyak2 orang jemu pulakkan nak baca....Tattaat...Wanie...LOG OUT luuuu..

Saturday, 26 November 2011

Ohhh My Goshh!! It you over there!!

                                                ASSALAMUALAIKUN....

Wowww!! Scary tak?? hahahha......Shuuuu........Moto modenas warna ungu...Nak macam sama jew....hishhh xkan laaa....kebetulan kott...Budak kecik meneruskan perjalanannya kembali...Mencari Nasi Lemak De' Bomb...Hahhahaah...sebernanya x pon....biasa-biasa jew...Mata aq meliar jew kat semua pelangan kat gerai tu...Paling aq perati ialah LELAKI ...Ishhh...bukannya aq nak bergedik kat situ...Cuma hati aq jew...rasa macam x sedap ati sikit jew.... Kalau turn aq ambek nasi untuk boh lauk...Mesti tangan aq dok buat kerja... Mata dok melengkar jeww.....hahahah....geli jugak hati aq msa time tu.....
   Tapi betul...masa aq dok kat kedai tu...Aq rasa seram lain macam jeww.....Takutt edennn.... Dalam dok nak bayar tu...Mata aq terus tersasau saat aq terpandang kelibat budak lelaki...sebaya aq....Patut la...aq rasa macam seram sejuk jew....Rupanya betoi...aq diperhatikannn!!!....Oh nooo!!!... It's you! Over There!!... Scary betoi la...Dah la mamat tu pandang tajam kat.aq...Ya Allah....Bosarnya bijik mata dia...Bawuuu aq perasaan,selama nie tak pon...Aq dah agak dah...mesti dia...patutlahh....nampak ja...moto modenas CT 100 tu...jantung aq terus berhenti berdenyut seketika...benda alah yng pam darah tu....pon berhenti mengalir....macam novel jew...x la nie realiti....serius lepas...nampak muka dia...yang nak makan orang tu...walaupun tengah makan ...aq jadi takot dan tak berani tengok muka dia...lagi...aq nak ambek keputusan nak balek cepat...sebab aq tak berani dengan pandangan tu....sebab pandangan tu la yang buat aq fallen in love ngan dia...cheeewahhh..hahah...Korang nak tahu sapa laki tu...Jeng...Jeng...Jeng... nama nya *M*...tak berani kasi nama penuh takut kawan aq tau hehhe...mamat nie aq pernah suka kat dia..duluuu...la nie....x tauu...ahhaha......Salah dia jugak...dok usha aq dalam kelas IT .....ishhh...tak mau teringat cerita lepas....nak bukak buku dah.....Hari nie AWAL TAHUN taun....oklah....mesti korang banyak ada perancangan kan...kongsi la cikit kat Wanie...nanti komfirm Wanie layan...kalau korang bagi cara baik...Wanie terima cara baik jugak....Pham-pham la nohhhh.......SALAM MAAL HIJRAH!! Wasalam...



                                menulis entry sambil mendengar lagu kegemaran eden..heheh. :)

Wednesday, 23 November 2011

Kenangan 2011 at SMK Dulang... :')

ASSALAMUALAIKUN.... Hari nie aq nak postkan video yang aq reka sendiri...maybe nanti kalau korang tengok...mesti ada mistakes banyak kan??....sorry to say nie pengalaman aq first time buat video...jadi di kesempatan nie aq nak tujukan video pada girls semua yang belajar kat 2cengal 2011... Maybe tahun depan kita takkan duduk satu kelas lagi...

 Kenangan aq ngan bebudak kat kelas nie memang banyak....Kat kelas nie la...Aq menangis, merajuk, tarik muka, kena denda, ponteng dan macam2 lagi....Most cikgu banyak cakap kelas kami paling teruk kat sekolah...tapi bagi kami ....kelas kitorang SEMPOIIII...hahhaha....Seronok bila  aq teringat balik....masa first2 time dulu...Semua macam kera sumbang buat hal sendiri jew...tapi bila dah kenai antara satu sama lain...rasa macam tak nak berpisah jew...Meleleh jugak airmata aq tengok gambar-gambar budak dalam kelas aq......Yelahhh..tahun depan aq x leh stay kelas sama dah....sebab...sebabbb...aq kena turun kelass...hahhuhuuuuuu....salah aq jugak banyak main msa belajar....huhuhuhuuuu...tapi salah budak tu jugaaa...asal kasi budak laki tiru...sampai kaum hawa hang kena turun....lepa tu...stay ja...sanggup unkkk...nohhhhh....

   Tapi bila pikir balik...semua dah berlaku...aq redha jew dengan semua....walau kekadang hati aq membentak jugak kalau aq teringat pasai apa yang dia dah buat .....stresss aq dibuatnya..tauuu...disebabkan keputusan tu aq x berani nak tunjuk kat makkk...aq...bukan apa...aq takut mak aq berleter 17 hari...17 malam...berturut-turut....memang seram la kalau mak aq berleter...sebab nanti ada pinggan tambah pulak....iaitu abng sulong aq...hmmmm.....rasa macam menyesal sangat....bapak aq still steady lagi...tapi steady-steady dia....menyidir aq x pernah terlepas...hhahahah....ok lah....aq tak nak tulis banyak nanti habis blog aq penuh airmata korang...hehehhe...ceria tau... ^_^

jUst nak CAkap ... AQ SYANG AMPA SEMUA!!!... Sorry video ada masalah..sikit....tahun depan aq uploaad yew...Insyaallah... :)
ASSALAMUALAIKUN....

Sunday, 13 November 2011

E-novel aq!!


                                                    ASSALAMUALAIKUN....
                                         Apa khabar? Sihat? Alhamdulilahh...Morning!!
                                  Eden ari nie kobar kat ekau semua...*pelat lak minah nie*
                                         Yang e-novel eden dah masuk part 3...heheheh...

 Alhamdulillah...kerana aq masih ada msa lagi..Walaupun selalu miss sampai berminggu tapi...Aq still nak siap...Tak kisahla..Orang nak baca ke tidak...Sebab aq cuma berkosing kelainan dari yang lain novel aq nie...
So arap korang sudila baca... yew... kat bawah nie aq ada sinopsis.. yang x dak kat blog novel aq...sebab aq lupa nak letak masa first2 dulu.. dan link sekali yew...

Aq rasa kalau first masuk kat blog aq maybe korang akan tertawan kat=

 + Music *kat blog nie aq gunakan lagu yang aq gunakan ialah 100 peratus korean... Sebab aq percaya
      yang music korea lebih kepada irama yang lembut+ ada masuk mendalam...dan lirik yang mudah untuk
      kita ingat... It mean...korang boleh menghiburkan diri sambil membaca.. =)


 + Background dia...or senang kita kata latar belakang dia la... Kalau korang tengok ada bunga-bungakan??..
     To be honest aq suka bunga-bunga kerana aq merasa bunga nie adalah salah satu unsur yang
     menyenangkan..Tambahan pulak..Bunga kan sebahagian daripada tumbuhan kat bumi nie...Memang..
     kena la bagi yang pencinta bumi!! *sebenarnya x comel mana pon bunga tu*..

 + E-novel nie different from the other... Sebab apa aq kata macam tu.. Sebab aq tak masukkan isu  yang  kebanyak novelis buat.. kebanyakan bukan semua... Kalau korang nak tahu baca sendiri ..=)

  Sinopsis==
   Cerita ini mengisah seorang gadis yang bernama Syaz Zulaikha Atirah yang mana merupakan seorang anak tunggal dalam keluarganya...Ayahnya, Dato Rozaiman merupakan seorang tokoh ahli koporat yang terkenal..in this story laaa.. Yang suatu hari telah muflis disebabkan adanya Gunting Dalam Lipatan didalam syarikatnya. Disebabkan tertekan dan memikirkan hutangnya yang bertimbun..Dia telah mengambil keputusan yang drastik dengan menjodohkan puterinya, Syaz Zulaikha Atirah dengan Fakrul Raziq yang mana tanpa Syaz sedari bahawa Fakrul Raziq bukan sahaja guru Matematik yang paling dibenci, yang sebenarnya merupakan tunangnya sendiri. Konflik bertambah apabila, Encik Kadir telah menyuruh anaknya, Lokman Fairuz untuk mendekati Syaz Zulaikha Atirah dan sekali gus menjatuhkan seluruh keluarga Dato Rozaiman. Disebabkan tertekan,Syaz Zulaikha Atirah telah melarikan diri ke London untuk mengubat hatinya..
  Disana, Syaz berjumpa dengan seorang gadis English berkacukan Rusia iaitu, Ellis Temesfoi. Berkawan dengan Ellis bukanya mudah, jika dulu dia tidak suka berkomunikasi dalam bahasa English, tetapi dengan adanya Ellis dia terpaksa.  Dato Rozaiman yang risau akan keadaan anaknya,menyuruh Fakrul Raziq untuk menjaga keselamatan Syaz Zulaikha Atirah sepanjang keberadaannya. Lokman Fairuz yang selama ini ingin mempergunakan Syaz Zulaikha Atirah untuk kepetingan ayahnya, telah jatuh hati kepada Syaz Zulaikha Atirah. Apakah yang akan berlaku terhadap Syaz Zulaikha Atirah??... Dapatkah Fakrul Raziq menyelamatkan Syaz Zulaikha Atirah dari kejahatan Lokman Fairuz dan ayahnya??

  LINK=http://zazezi-storymorry.blogspot.com
Episode 1, Part 1=http://zazezi-storymorry.blogspot.com/2011/08/12juss.html
Episode 1, Part 2=http://zazezi-storymorry.blogspot.com/2011/10/12juss-epi1-part2.html
Episode 1, Part 3=http://zazezi-storymorry.blogspot.com/2011/11/12juss-epi1-part3.html
Episode 1, Part 4=http://zazezi-storymorry.blogspot.com/2011/12/12juss-epi1-part4.html 
Episode 1, Part 5=http://zazezi-storymorry.blogspot.com/2011/12/12juss-epi1-part5.html
Episode 1, Part 6=http://zazezi-storymorry.blogspot.com/2011/12/12juss-epi1-part6.html
Episode 1, Part 7=EDISI AKHIR EPISODE=http://zazezi-storymorry.blogspot.com/2011/12/12juss-epi1-part7-edisi-akhir-episode.html

Episode 2, Part 1=http://zazezi-storymorry.blogspot.com/2011/12/12juss-epi2-part1.html
Selamat Membaca !! =)) winkk...winnnkkk...

Thursday, 3 November 2011

My Girlfriends is GUMIHO Episode 15!

ASSALAMUALAIKUN.... and peace !!
  Senangnya dalam hati...hehheh.....kalau hari-hari cuti...kihkihhh..... Morning semua....hihihihiiii...mesti banyak *ramai* yang blog walking pagi nie kan....???hehehe....almaklumlahhh..esok jumaat...lusa sabtu so mesti banyak cerita nak dikongsi bersama *dalam blog*...aq macam biasa la... bangun pagi...tengok tv...buka fb *facebook*, makan nasi lomak..*gatai buat pelat perak*..tengok cita guMIho....hheheh....owhhh yeahhh....cerita pasai Gumiho nie....aq dah tengok cerita Gumiho sampai Episode:15 dah.....lagi satu episode cerita nie dah end.....hohoho....x sabar nak tahu dia punya ending dia....betoi....Gumiho punya story sangat seronok....kalau dari Episode pertama pon...ampa boleh rasa macam x nak tinggal jew dia punya next episode....kat bawah nie aq ada letak beberapa pics and harap korang enjoy yew... :)

     Nie adalah senarai pelakon2 dia...Tekan gambar untuk tumbuhbesar...Lupa nak gtau Gumiho tu merupakan serigala yang disihir oleh seorang nenek..*aq lupa nama dia*.....menyebabkan dia terperang dalam sekeping lukisan yang berusia 500 tahun....*nak tau lagi???tengokla sndiri*..

My Girlfriend is A Gumiho 내 여친은 구미호
Genre: Romance, comedy
Episodes: 16
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2010-Aug-11 to Sep-30
Director: Boo Sung Chul (부성철)
Screenwriters: Hong Mi Ran, Hong Jung Eun (the Hong sisters)
CAST
SYNOPSIS:
Cha Tae Woong meets a girl (Shin Min Ah) and falls in love with her. The girl is actually a gumiho, a legendary fox with nine tails that eats the livers of humans. When he finds out that she is a gumiho, he ends up doing crazy things to prevent the girl from eating his liver.
(credits: Dramawiki)
Download links ( 320p ~180mb)

* sedikit sedutan from My Girlfriend is GuMiho*
trailer....tapi dah dialek suara ke Thailand
P/s kat atas nie ada download link...korang kalaurasa nak tengok boleh la download...hihihihi... :)

Sunday, 30 October 2011

A StoRY AbOut WanIeY!! :): 2 in the morning!!

A StoRY AbOut WanIeY!! :): 2 in the morning!!

ASSALAMUALAIKUN....

2 in the morning!!

ASSALAMUALAIKUN...... tik...tok...tik...tok....alaa...dah pukul 2:30 pagi...hemmm...camna nie.....esok kolah...tapi nasib baek exam dah abiz...dahhh...Alhamdullilah...so aq harap sangat nanti aq punya result ok bangat...ehheheh...heemmmm...korang mesti tertanya-tanya....asal haahhhh...ko x tido lagi....hmmm sebernya....aq tengok filem kat YouTube...the tittle is Karipap-Karipap Cinta...sebenarnya...*ikhlas dari hatiku* aq x terasa pon nak tengok movie....korang nak tahu sebab apa???? ok this is are reason ok!!...

 1~ Story dia aq rasa x best sebab ada Gambit la...*mungkin korang minat dia, tpi aq x*..
 2~ Aq tengok kat comment..*bawah video kat YouTube*...banyak gila orang yang push cerita sampai ketahap aq...kata...x yah tengok...tahun depan malam raya aq tengok..*itu pun kalau aq nak tengok*...

 3~ The actor and actress...*rujuk no 1*..iyelahhh....cerita sioottt...aq x paham giler...sapa yang baikhati kata...baru lepas dari u al-azhar...perghhhh...tang kat situ orang leh tengok betapa...banyak nyewww....komen orang push gilewww...story nie....

  *and itu semua pendapat aq kalau korang tak suka tak pa...maybe korang x tengok lagi...heheheh...ok la  nak cauuu...lu.... :)))...sleep tight...


cerita nie dari novel sebernya...korang leh lah 
cari kat mallll....heheh..promote-promote...

Friday, 28 October 2011

Korean Drama!!

ASSALAMUALAIKUN....
       Peace!!...Heheheh...pagi semua..hahahah..apa yang korang buat??....Pada hari sabtu yang indah...Eceeceec.......tidur ke??...Ikut korang la...Janji ampa HaPPy!!.. :). Hari nie aq nak cerita pasai korean drama yang aq tengok sekarang...hehehhe...sebenarnya baru episod 1...Tapi ok lah...cerita best jugak..hahah.....
   Haaaa...nie la.....Tajuk cerita dia...LIE TO ME best tau....aq tengok cita nie online jew...heheheh......sebelum aq tengok cita nie aq da tengok MY GIRLFRIEND IS GUMIHO(alaaa...yang aq jadikan dia novel tu...) tapi x sempat nak habis....Internet buat problem pulak...rasa macam nak makan jew internet nir...heheheh.....serius aq kasi tau korang MY GIRLFRIEND IS GUMIHO memang best sampai Actor dan Actress dia di nobatkan menjadi BEST ACTOR and ACTRESS dan cerita nie POPULAR sangat tahun lepas.... kalau korang tengok masa episod mula-mula pon...korang macam rasa taknak miss jew...dia punya episod akan datang...kira senang cerita....Tak sabar nak tengok Ending dia camna...hahahha...mula-mula aq tengok pon sebab abang aq promote cerita nie*MY GIRLFRIEND IS GUMIHO* dulu aq x minat Korean DRama tapi abang aq dah suggest story baikkk punya....Aku apa lagi layan la beb...sekarang aq pon dah minat tahap gempak dahh..heheheh...ok now aq akan gtau korang sebar sedikit pasai cerita LIE TO ME dengan SOUNDTRACKS dia yew...harap korang enjoy!!


 Title: 내게 거짓말을 해봐 / Try Lying to Me / Naege Geojitmaleul Haebwa / Lie to Me
Chinese Title : 骗我试试
Previously known as: 달콤한 스캔들 / Sweet Scandal
Genre: Romance, comedy
Episodes: 16
Director: Kim Soo Ryong (Father’s House, Green Rose), Kwon Hyuk Chan (Secret Garden, Alone in Love)
Screenwriter: Kim Ye Ri (김예리)
Producer: Kim Su Ryong
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2011-May-09 to 2011-June-28
Air time: Monday & Tuesday 21:55


Synopsis
Gong Ah Jung gets entangled in a web of lies when she mistakenly lies that she’s married to Hyun Ki Joon, an elite CEO from an affluent family. Their relationship is further complicated when Ki Joon’s ex-fiancée and a close friend of his brother’s, Oh Yoon Joo, reappears in his life.



Cast
Yoon Eun Hye as Gong Ah Jung
Kang Ji Hwan as Hyun Ki Joon
Sung Joon (성준) as Hyun Sang Hee
Hong Soo Hyun as Yoo So Ran
Jo Yoon Hee as Oh Yoon Joo
Ryu Seung Soo as Chun Jae Bum
Park Ji Yoon as Park Ji Yoon
Lee Kyung Jin as Shim Ae Kyung
Oh Mi Hee as Hyun Myung Jin
Kang Shin Il as Gong Joon Ho
Kwon Hae Hyo as Hwang Suk Bong
Ja Doo (자두) as Ja Doo
Min Joon Hyun
Danny Ahn as Ki Joon’s friend (cameo),Choi Yoon So (cameo)



*Trailer LIE TO ME*


Serius lagu la yang menyebabkan aq nak tengok cita nie...lagi pon suara budak tu...Aq suka!!!..


yang nie dari kumpulan
MBLAQ...diorang adalah salah satu group yang menyumbangkan lagu diorang untuk
soundtracks LIE TO ME..

Oklahhh...setakat sini saja ye...aq nak sambung tengok lagi...heheheh....korang selamat bercuti.... :))

Asyik kau je cerita....Aq pon nak cerita jugak!!

ASSALAMUALAIKUN....

  Heiii....Petang semua....so korang apa perancangan korang hahh???...Hari nie hari jumaat mesti ramai yang g shopping kan??....Almaklum lahhh....gaji dah masuk kannn...hehheeheh....Including me...hehheh...tapi tak pasti la...sebab bulan 11 nie kena g rumah makngah aq kat Ampang, Kuala Lumpur...sebab KAK ELIA nak kawin!!! yeahhh...hahhaha(aku lak yang lebihhhh...hahahah...)..so kena la simpan duit....lebih-lebih lagi sekarang gawat dah...(tak pasti lagi....tapi rasanya laaa)..... Hahhhh...nak gtau kat korang yang aq dah habis periksa!!!...Yeahhhh......cumaaaa...Ari ahad nie ada exam lagi...(boooooo)...tapi, Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan and Pendidikan Seni jew.....hheheheh...lepas tu merdeka la aq...(yeahhhh).....senang hati la aku....tapi tahun depan dah nak exammm!! PMR mehhhh..(arghhhhh)....so must get hard from now jugak....takut juga tahun depan aq dok kelas mana...Aq harap sangat stay dok kelas yang sama...hehehehhehe.....

Ok...berbalik pada story-morry yang aq nak cita kat korang semua...tapi sebelum tu aq nak tanya laa...*Korang ada x kawan yang suka story morry dengan korang??*...
Emm....kalau korang tanya aq??....Tepat sekali memang aq ada kawan yang macam nie....Yupppp....Boleh dikatakan setiap hari dia ada cerita yang nak dikongsikan...Kira contoh la....hari JUMAAT and Sabtu....kan cuti...and lagi pun dia nie akan balik ke rumah dia...*tak pasti kat mana*...*so maybe dia akan gunakan full time of FRIDAY and SATURDAY to find are story*..Yet....boleh dikatakan setiap hari...dia akan bercerita kat aq and kengkawan...Tak kisah la...isu pasai pakwe dia ke....atau apa yang dia buat kemarin kat umah.....dia punya adik-beradik buat apa....and bla...bla...blaa.....

Kengkadang tu...dia boleh jugak previous cerita yang dia dah cerita...Sampai orang lain nak cerita pon mesti takkan habis punya...kira......*Half-half la nie*...betoi sebab aq pon dah kena sebab tu la...sekarang aq dah jadi pendiam sikit sekarang....Like kalau diorang sembang-sembang * x kisah pasai apa pon*  aq jarang sangat nak menyibok...nak-nak lagi kalau dia yang story-morry....bukan apa...kalau dia dah mula story dahhh...susah beb nak berhenti sampai orang nak masuk pon boleh terkeluar balik...hahahah.... gitulah karenah manusia.... *bukan aq nak bergosip bagai tau* just share a story-morry with you guys...hhehehe... emmmm...begitulah kita...dan sama jugak aq...kita semua tak sempurna...kekadang jugak kita buat karenah yang pastinya ada yang suka, hate, meluat, dengki dan sebagainya.... so lepas nie aq harap aq dan korang semua berjaga-jaga dalam setiap percakapan.... kadang-kadang percakapan kita yang sikit tu pon ada tersirat makna yang kita sendiri tak bermaksud nak menyakiti hati orang lain.. jadi lepas nie*aq jugak*kena berhati-hati bercakap lepas nie....

Senang cerita x yah cakap pon tak pa...*bukan korang akan heart attack pon* toi x? toi x?...lagi pon kalau korang diam tak bermaksud korang tak leh buat sesuatu kerja yang lain... contohnya*membaca*....membaca kan amalan mulia...selain itu ia jugak akan menambahkan pengetahuan am...kalau korang rasa boring nak baca buku *KIMIA* ka.... *BIO*...ka....korang boleh cari benda lain untuk baca like...*Komik*..(i like :))..or *NOVEL*..(serius aq scary nak baca sebab kebanyakkan nya happy ending ja)...kalau korang adalah salah sorang peminat komik.....korang boleh lawati laman web nie>>http://www.gempakstarz.com/..hhaaaa...kat sini korang tak keseorangan sebab aq jugak dan lain-lain minat komik!!!.... kat laman web nie korang boleh search....*latest comic*...*magazines in month*dan...banyak lagi kalau korang nak baca free kat sini pon boleh...*tu pon kalau korang tau caranya la* kalau korang ada facebook...pon boleh tengok.....nie salah satu comic yang aq suka nak share ngan korang...
hihihih..hahahha..hhaheheheh.....sakit jantung la aq klau orang buat camni kat aq....

bagi korang yang peminat novel lak aq ada banyak suggest kat korang tapi aq ambek satu jew novel yew...hehehe... 
nie adalah laman-laman web novel yang aq tahu..*dan suka*.....hehheeh...
3>http://www.fajarnovels.com.my/ (FAJAR PAKEER)..
http://fajarpakeer.blogspot.com/(FAJAR PAKEER reading blog for customer)..

yeaaahhh dah dapatkannn.....nie la laman-laman web buku yang pernah aq baca....sebenarnya banyak lagi tapi memandangkan tak semua yang aq pernah baca so aq tak nak suggest kat korang....bukan apa....takut nanti korang rasa tak patut la....tak best la....and more lagiii....so aq suggest yang mana aq pernah baca yew...

yeahh..this is one...kalau korang dah baca mesti tau kan story dia cam mana...tapi yang pastinya novel nie memang best tahap gempak la...kalau korang baca berpuluh-puluh kali pon korang takkan boring punya....untuk pengetahuan korang nie...merupakan salah satu novel yang BESTSELLER kat fajar Pakeer.... so memang comfirm la best....hehehhe...kalau korang nak baca sedikit sedutan/sinopsis cita nie...korang leh la klik kat sini>>http://ko-kr.facebook.com/note.php?note_id=129242447114197( make sure korang bukak sekali Facebook korang)...

and this is a last one....hehheh....cerita nie best tauuu..*Semua unk kata best*..serius seronok gila...masa memula membaca tu....dan aq sangat excited nak tau dia punya ending dia....let me bring me you some short skip ok???...

story nie mengisahkan Banin Arumi yang merupakan seorang anak orang berada dan anak kesanyangan Tuan Akalil...Disebabkan Arumi nie seorang gadis yang gemar bersosial, pada usia yang sangat muda iaitu 17 *baru lepas SPM* ayahnya Tuan Akalil telah menghantar Arumi ke kampung keluarganya untuk mengajar anaknya itu... Di kampung, Arumi telah bertemu dengan seorang lelaki yang bernama Jad Izzudin..yang merupakan seorang anak tok iman *x pasti nama dia* dikampung tersebut...Jad ini merupakan seorang anak yang mana didepang keluarga dia PIJAK SEMUT PON TAK MATI, tapi kalau belakang bapak dia tu....Hmmmm..mengalahkan hantu...Tapi, pada suatu hari...*cerita dah bermula*....Arumi yang ketika itu sedang bersiar-siar di sungai di kampungnya...telah ternampak beberapa orang lelaki dewasa telah mengangu beberapa orang kanak-kanak di situ yang ingin bermandi...dia cuba menghalau tapi dia pula yang dikejar.....tanpa menunggu lagi Arumi telah lari lintang-pukang tapi...dia x tak tahu yang Jad dan rakan-rakannya ada mempunyai satu rangcangan yang ingin mengenakan nya....Tapi rancangan apakah itu......yang pastinya berkaitan masa depan Jad Izzudin dan Arumi....Nak tahu kesudahan story-morry nie...kena la beli...harga dia cuma-RM 25.90 Tittle-BISIK-BISIK GELORA hmmm...memang berpatutan beb...gua kasi tau sama lu...ok la...sampai sini saja yew...Salam...

Thursday, 20 October 2011

New blog, new theme, new soul!

ASSALAMUALAIKUN....

  heap...i have a new blog!!!(yeah....so???)...ok...ok...ok...maybe korang tengok aq nie over so what kannnnn.....i just to promote my blog in my blog.....so???....hyahhaha...(x da keja....uat kerja sendiri)....korang kalau free lawat la blog baru aq....tak cantik cam blog korang....tapi kira ok...laaaa....

 
nie bukan blog aq punya theme ok.....nie link dia~~~~>>>http://sayasukaayamgoreng.blogspot.com/
omel x???? cer tengok...certengok....ok la...aq chau dulu ok....Salam

Tuesday, 18 October 2011

A different man and girl's.. ^_^

ASSALAMUALAIKUN....

 Helloooo.....Hari nie Wanie nak bukak or discuss satu topic nie yang wanie rasa....Is every people can make the different by their selves... Seriously....bila kita tanya kat seseorang mengenai apa perbezaan antara lelaki dan wanita....Like example is.....I'm right now going ask a boy(imagine saja... :))......

*What a kind of difference a man and girl?*

So korang boleh x imagine if korang tanya kat lelaki berkaitan dengan soalan nie....Agak-agak kan....apa yang dia bakal jawab...????...
Hmmmm....let check out by your own self...And find their answer by your way....That nice huhhh...hhahhahhah.....Ok dengan cara ini korang akan tahu jawapanya sendiri....Selain itu korang boleh menyelami jiwa lelaki.......chewaaahhh......Adoiiii.....orang nak tanya benda lain, dia pikir lain pulakk...So, if korang suka kat sorang kat seseorang *terutama wanita* korang bolehla cuba tarik perhatian dia dengan menggunakan cara ni...Kira 2in1 la senang cita....Selain belajar, korang jugak ber......opppsss...taknak sebuttt...hahahah....

Okkk....sekarang tibalah giliran kita nak tanya golongan Hawa.....So sorry kalau korang rasa gambar budak perempuan x comel....Sebenarnya aq nak pilih yang real person....Tapi bila pikir balik...tak jadilahhh...hehehehhe....Berbalik semula kat topic kita.....Ok...agak-agak korang apa perbezaannya....Jika kita tanya kat kat seorang gadis......Korang agak-agakkan dia nak jawab apa yew???....Hemmmm....let me think....Wanie rasa....ini pendapat Wanie dari segi mata kasarnya kita boleh dapatkan sendiri perbezaannya kan.....tapi Wanie x nak gtau la....dia punya perbezaan...takut nanti ada yang terguris hati pulak...kannnn....

Sooo...conclusion...nya....kat sini yang Wanie dapat bezakan....ialah....

~> Perempuan nisbah malunya ialah 9:10....Daripada 10...ini beerti bahawa lelaki malunya hanyalah   1:10...hahaha...patutlah kalau diorang tak buat kerja sekolah dan didenda dok kat luar pon ......tak rasa apa-apa....hahahha....(lawak kew???)...

~> Jika kita bandingkan dari segi mata kasar.....Antara lelaki dan perempuan....siapa yang lebih *Brianliant*....sekali......hemmm...Mestilah perempuan kannnn.....Tapi itu hanya di mata kasar ....kajian menunjukkan bahawa lelaki adalah lebih *Brianliant* lagi dari perempuan......Menurut nisbahnya adalah 7:10 dan manakala perempuan hanya 3:10 sahaja....Sebab itulah....jika lelaki yang hanya mendengar atau menlihat gurunya mengajar dengan tekun sekali....dan tanpa membuat ulangkaji di rumahnya....Hasilnya...anda boleh lihat semasa peperiksaan....Mereka lebih bijak dari kita....Manakala perempuan pulak...jika mereka tekun di kelas semasa gurunya mengajar ia tetap takkan dapat jika dia tidak mengulang kaji selepas itu.....Itu kerana sifat seorang perempuan yang suka berbual *BERSEMbaNG*....ahakkkkk....including me....

so...klau korang rasa ada benda lain yang nak tambah....boleh la comment + like and follow tau....Cause i will follow u...hehehhe....Wasalam.....